У полоні – 7 тис. українців, зокрема 616 жінок. Для обміну шукають нових “медведчуків”

У російському полоні, за підтвердженими даними, перебувають 7 тисяч українських військових і цивільних осіб. Серед них 616 жінок.

Як передає “Новинарня“, про це розповів секретар координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими полковник Дмитро Усов на зустрічі з родичами моряків ВМС України із Маріуполя, які залишаються в неволі РФ із березня.

Усов зазначив, що над великим обміном, який відбувся 21 вересня, працювали три місяці, але паралельно ведеться робота й над іншими схемами звільнення, тож найближчим часом очікуються нові обміни. Зокрема, є домовленість про обмін “всіх на всіх важкопоранених”. 

“Кожного дня без вихідних ми на зв’язку з тією стороною, я скидаю списки і перевіряю. Постійно комбінуємо і пропонуємо. Десь вони погоджуються. Є ті, хто їм цікавий, як Медведчук, за рахунок якого вдалося скоротити обмінний фонд. Сподіваємося повторити подібний досвід і з іншими одіозними особами“, – зазначив секретар штабу, запевнивши, що обмінного фонду достатньо.

Читайте також:
Ще майже 800 азовців перебуває у російському полоні, серед них – понад 40 жінок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна