На Закарпатті викрили прихильника “русского мира”, що виправдовував збройну агресію РФ

Служба безпеки України на Закарпатті викрила чергового проросійського пропагандиста, який виправдовував збройну агресію Російської Федерації проти України.

Про це в понеділок, 26 вересня, інформує пресцентр СБУ.

За даними спецслужби, йдеться про уродженця РФ, який тривалий час мешкав в Ужгороді.

Чоловік поширював на власних сторінках у соцмережах, зокрема заборонених у нашій країні, пропагандистські матеріали та проросійські наративи, виправдовував злочини РФ.

Спецслужба зібрала вичерпну доказову базу: зловмисник виправдовував звірства окупантів та зневажливо говорив про українських захисників.

“Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань збройної агресії РФ проти України, а також глорифікації представників збройних формувань Російської Федерації. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України”, – йдеться в повідомленні.

Проросійському пропагандисту оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

Читайте також:
Прокуратура повідомила про підозру Тетяні Поп – пособниці окупантів із Закарпаття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна