Прокуратура повідомила про підозру Тетяні Поп – пособниці окупантів із Закарпаття

Жительці Закарпаття Тетяні Поп, яка виїхала до Москви і підтримує російську агресію проти України, повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Про це 23 травня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури місцевій жительці заочно повідомлено про підозру у виготовленні та поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії РФ проти України та окупації частини території (ч. 2 ст. 436-2 КК України)”, – ідеться в повідомленні.

З поширеного фото та з опису діянь зрозуміло, що це Тетяна Поп – уродженка Хуста, 1983 р.н. Вона почала виступати на російському ТБ ще з 2012 року, позиціонує себе як “русинська активістка”, фактично є пособницею російських пропагандистів та окупантів.

“За даними слідства, наприкінці 2019 року жінка виїхала до Москви, звідки систематично провадить підривну діяльність проти України. Вона регулярно виступає в ефірах російських пропагандистів, відкрито підтримуючи збройну агресію РФ та самопроголошених органів влади на тимчасово окупованих територіях.
Для розповсюдження кремлівської пропаганди підозрювана створила близько десятка профілів у соціальних мережах. Там вона поширювала пости із дезінформацією, виправдовуючи дії армії РФ та дискредитуючи Збройні сили України. Зокрема, вона називала війну “операцією з повного звільнення Донбасу”, заперечувала присутність військових агресора на Чернігівщині, а відео із загиблими там цивільними мешканцями називала “черговою постановкою”, – зазначає прокуратура.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Читайте також:
Звірства окупантів на Київщині: російському командиру повідомили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна