Російські удари по регіонах: десяток ракет по Запоріжжю, “шахіди” по Одесі, артнальоти по Дніпропетровщині й Донеччині

Новинарня” зібрала інформацію про обстріли й атаки російських військ по цивільній інфраструктурі в Україні за ніч і ранок 25 вересня.

Одеса

Уранці росіяни атакували Одесу дронами-камікадзе “Шахід-136” та тричі влучили в адмінбудівлю в центрі міста. Вибухи пролунали о 6:07, 6:28 та 6:58. Триває рятувальна операція і гасіння пожежі. Один дрон збитий силами ППО над морем. Людських втрат немає, повідомили в ОК “Південь”.

Миколаївська область

Після першої години ночі армія РФ обстріляли Миколаїв. Пошкоджені житлові будинки, є влучання у мережі водопроводу, повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. Попередньо, без постраждалих.

За інформацією ОВА, з 01:20 ворог завдавав ракетних ударів також по береговій зоні міста Очаків. Постраждалих немає.

Дніпропетровська область

По Дніпропетровщині – п’ять ударів за ніч. Ворог випустив понад 170 снарядів із “градів” та ствольної артилерії по трьох громадах Нікопольського району – Червоногригорівській, Нікопольській та Марганецькій. Попередньо, минулося без загиблих та поранених.

У Нікополі пошкоджені будинки та електропідстанція. Без світла понад 3 200 сімей. У Марганці теж понівечені мережі. Електрика зникла майже у 3 тисяч родин.

У Червоногригорівській громаді росіяни залишили без електропостачання до 500 людей. Від ворожих снарядів постраждали приватні будинки, магазини, дитячий садок, амбулаторія, автівки, аптека, клуб, стадіон та газогін.

Всюди відразу після обстрілів стали до роботи аварійні бригади енергетиків. Планують все полагодити до середини дня, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

Запорізька область

Після півночі удари ворожих ракет – близько десятка – відбулися одразу в декількох районах міста Запоріжжя та в селі біля обласного центру. Вночі було відомо про трьох поранених. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. В одному з районів знеструмлена електропідстанція, інформував голова ОВА Олександр Старух.

Донецька область

Цієї ночі росіяни били по цивільних об’єктах по всій лінії фронту від Великої Новосілки до Святогірська.

У Великоновосілківській громаді росіяни вдарили із ЗРК С-300 по Андріївці – пошкодили три будинки та місцеву школу, без постраждалих.

Пізно ввечері росіяни знову влучили у Красногорівську опорну школу. Вночі відбувся ще один обстріл міста – поранено одну людину.

Вночі були поодинокі “прильоти” по старій та центральній частинах Авдіївки, на ранок – масований артобстріл центру міста. За попередньою інформацію, постраждалих немає.

У Краматорському районі найбільше постраждала Святогірська громада. У Святогірську снаряд влучив у багатоповерховий будинок – поранено шість людей. Також два приватні будинки пошкоджено у Хрестищі – там без жертв.

У Бахмутському районі росіяни стріляли касетними снарядами по Часовоярській громаді – без постраждалих, повідомляє голова ОВА Павло Кириленко.

Харківська область

Протягом минулої доби російські окупанти продовжували обстріли мирного населення Куп’янського, Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Красноградського районів Харківщини.

У смт Дворічна Куп’янського району внаслідок обстрілу був пошкоджений та зайнявся заклад освіти. В Чугуївському районі пошкоджена інфраструктура агропромислового підприємства. У Красноградському районі місцеві чули вибух за межами населених пунктів. Без постраждалих та руйнацій, спрацювали наші повітряні оборонці, інформує ОВА.

За інформацією Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп’янському районі госпіталізовано з пораненнями 7 людей. В Харківському районі на міні підірвався та отримав поранення 49-річний чоловік.

Читайте також:
Генштаб додав за добу 400 вбитих рашистів, 13 танків і 4 збиті літаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна