Герой України Лев Пашко після звільнення з полону освідчився коханій у лікарняній палаті. ВІДЕО

Звільнений з російського полону захисник Маріуполя, 23-річний “азовець” Лев Пашко “Хорус” освідчився своїй дівчині Діані просто в госпітальній палаті, де проходить лікування після ворожих застінків.

Відео освідчення оприлюднено на сторінці Національної гвардії України у фейсбуці.

“Наш легендарний український Хорус, Герой України, якого нещодавно було звільнено з полону, освідчився своїй коханій. Вітаємо молодят!” – написали побратими.

Як пише “Українська правда. Життя“, пара перебуває у стосунках уже три роки. І вперше пропозицію стати його дружиною Лев зробив Діані ще 30 березня, під час боїв за Маріуполь та “Азовсталь”.

“Сказав: “Ти там плануй, а я тут розберусь”, – розповідає Діана. – Коли він лежав з пораненням на “Азовсталі”, ми навіть обирали місце проведення весілля”.

А потім Лев із побратимами опинилися в полоні.

“Я знала, що він повернеться. Він обіцяв. А обіцянки Лев стримує”, – наголошує Діана.

Під час обміну полонених 21 вересня 2022 року: медики допомагають пораненому Левові пройти до українських автобусів. Фото: СБУ

Хоруса визволили під час великого обміну 21 вересня 2022 року. Після обстеження лікарів його перевели на стаціонар, де воїн освідчився коханій уже не телефоном, а безпосередньо. Попри травму, Лев став на одне коліно і знову попросив Діану вийти за нього заміж. Дівчина, звісно, погодилася.

За словами Діани, одружитися вони планують у тій же лікарні вже за тиждень-два, а саме весілля святкуватимуть тоді, коли Лев повністю стане на ноги.

Лев Пашко – випускник Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”.

У полк “Азов” прийшов 2017 року, щойно йому виповнилося 18. Без вагань обрав собі позивний Хорус — це ім’я давньоєгипетського бога полювання, неба і війни. І станом на 2022 рік уже має значний список бойових заслуг.

Побратими наголошують, що Хорус — досвідчений лідер, який вміло керує підпорядкованим підрозділом, успішно виконує поставлені завдання та безжалісно знищує ворога. Завзятістю та сміливістю він надихає побратимів на перемогу у, здавалося б, безнадійних ситуаціях.

Указом президента України від 25 березня 2022 року Пашка було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Невдовзі після відзначення першою державною нагородою Хорусу було присвоєно чергове військове звання “лейтенант”.

А 17 квітня указом президента Леву надано звання Героя України із врученням ордена “Золота Зірка”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна