Латвія забороняє складати іспит на водійські права російською мовою

Дирекція безпеки дорожнього руху Латвії з 1 жовтня заборонить складати іспит з водіння автомобілем російською мовою.

Про це в п’ятницю, 23 вересня, пише “Європейська правда” з посиланням на портал Delfi.

21 вересня політик “Національного об’єднання” Імантс Параднієкс написав у себе в Twitter, що правління CSDD прийнято історичне рішення — з 1 жовтня всі іспити з водіння для підданих Латвії (громадян та негромадян) проходитимуть лише державною мовою, і подякував за чуйність та оперативність голові правління CSDD Андрісу Лукстіньшу.

У відділі кваліфікації CSDD порталу Delfi підтвердили, що з 1 жовтня іспит з водіння дійсно не можна буде скласти російською — тільки державною мовою Латвії чи англійською.

Щоб здавати англійською, потрібно буде заздалегідь попередити CSDD, оскільки треба буде підібрати інструктора, який володіє англійською мовою.

У CSDD також пояснили, що російська мова — не державна мова, і співробітники CSDD ніколи не були зобов’язані використовувати її під час іспиту — CSDD просто йшла назустріч. Наразі, з огляду на події у світі, було ухвалено таке рішення.

Читайте також:
Латвія не видаватиме візи росіянам, що тікають від мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна