Латвія не видаватиме візи росіянам, що тікають від мобілізації

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що з метою безпеки його країна не видаватиме візи росіянам, які ухиляються від мобілізації.

Про це він написав у твіттері в середу, 21 вересня.

“З міркувань безпеки Латвія не видаватиме гуманітарні чи інші види віз тим громадянам Росії, які ухиляються від мобілізації, а також не змінить обмеження на перетин кордону для громадян РФ із шенгенськими візами, запроваджені з 19 вересня”, – написав Рінкевичс.

Своєю чергою міністр оборони Артіс Пабрікс заявив, що Латвія має підготуватися до потоку громадян Росії, які підлягають мобілізації, які можуть просити притулку в Латвії, передає “Укрінформ”.

На його думку, країна має бути максимально консервативною та обережною під час розгляду заяв про надання притулку. При цьому в цілому рівень військової небезпеки в Латвії, попри оголошену в Росії часткову мобілізацію, поки що залишається низьким.

Нагадаємо, вранці 21 вересня президент РФ Володимир Путін у спеціальному зверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються того ж дня.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Читайте також:
Латвія закликає до нових санкцій проти РФ і надання Україні більшої кількості зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна