Жорстокі тортури, хронічне недоїдання: Буданов розповів про умови утримування наших полонених

До багатьох зі звільнених 21 вересня українських полонених застосовувалися дуже жорстокі види тортур.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у четвер, 22 вересня, на брифінгу щодо обміну полоненими.

“Всі перебувають абсолютно в різному стані. На жаль, це правда. Є особи, які фізично більш-менш в нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, є досить великим… До багатьох із них (звільнених – ред.) застосовувалися дуже жорстокі види тортур”, – сказав глава ГУР.

За словами Буданова, в цьому питанні не можна сказати, що люди ділилися за певними категоріями.

“Це залежало більшістю саме від місць їх перебування. На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці – а може, й на щастя – а в багатьох різних закладах на тимчасово окупованій території, так і РФ”, – сказав він.

Буданов розповів, що частина звільнених полонених наразі перебуває в лікарні в Чернігові, а також у медичних закладах Чернігівщини.

Більшість зі звільнених потребують лікування, і всі вони потребують психологічної реабілітації.

Читайте також:
Редіс, Калина, Волина, Вершинін, Пташка та інші: в рамках обміну звільнено понад 200 українських полонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна