Чоловіків-студентів іноземних вишів з 14 вересня не випускають за кордон

Виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон під час воєнного стану в Україні з 14 вересня неможливий.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” у четвер, 22 вересня.

Він розповів, що в березні вище військове керівництво дозволило продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого за кордоном.

Проте останнім часом прикордонники фіксували дуже багато спекуляцій, коли масово підробляли документи начебто б то про навчання в іноземних ВНЗ. Лише протягом липня-серпня, за словами Демченка, було виявлено близько 600 таких документів.

Через це вище військове керівництво заборонило таким студентам виїжджати за кордон.

Спікер уточнив, що це рішення було ухвалено 14 вересня.

“Прикордонники діють у рамках законодавства, яке регламентує перетин державного кордону. Як відомо, чоловікам-українцям від 18 до 60 років загалом обмежений виїзд за межі України. Є винятки, які прописані в постанові уряду №57… Категорія студентів не підпадає під виняток, і їм не дозволено перетинати кордон на виїзд з України”, — наголосив Демченко.

Читайте також:
Уряд зняв обмеження на кількість виїздів за кордон для людей з інвалідністю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна