На кораблі ВМСУ наноситимуть знаки бойових досягнень. ФОТО

На кораблі Військово-морських сил ЗСУ наноситимуть знаки бойових досягнень, які відображають успіхи особового складу корабля під час ведення бойових дій на морі.

Відповідні зміни до “Керівництва з морської культури на кораблях Військово-Морських Сил Збройних Сил України” затвердив своїм наказом  Командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа

Зазначається, що знаки розділені на дві окремі категорії — за успішні бойові дії (операції) й за знищення ворожої техніки. При цьому, знаки за успішні бойові дії (операції) екіпажі наносять на крилах ходового містка (за наявності Почесної відзнаки «За мужність та відвагу» — нижче стилізованого зображення відзнаки).

Знаки за знищення ворожої техніки наносять на верхньому ярусі надбудови та мають вигляд силуету знищеної ворожої техніки.

“Також оновлене Керівництво з морської культури передбачає, що у разі ураження цілі корабельною артилерійською установкою під час керування резервним способом знак наноситься на кожух ствола та має вигляд смуги”, – інформує пресслужба Генштабу ЗСУ. 

Змінами передбачено, що в разі відзначення Почесною відзнакою «За мужність та відвагу» управління бригади (дивізіону) стилізоване зображення розміщується на всіх кораблях, катерах, суднах бригади (дивізіону).

Читайте також:
Ракетами Harpoon ЗСУ потопили два кораблі ВМС РФ, а не один, як повідомляли офіційно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна