На Донеччині СБУ затримала російських диверсантів із колишнього угруповання “Мотороли”

У Покровську на Донеччині затримали двох бойовиків терористичної організації “ДНР”.

У місто вони приховано прибули для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

Про це в понеділок, 19 вересня, інформує пресцентр СБУ.

“У затриманих вилучено посвідчення учасників незаконних збройних формувань та арсенал автоматичної зброї і боєприпасів, замаскованих у спеціально облаштованих схронах”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє місцевих жителів, які у 2014 році приєднались до лав терористичних угруповань “Восток” і “Славянская бригада”.

Під керівництвом ватажка з позивним “Моторола” вони брали активну участь у бойових діях проти українських військ поблизу Краматорська.

Також перебуваючи у складі ворожих мінометних розрахунків, бойовики прикривали відступ зі Слов’янська підрозділів терориста Ігоря Стрєлкова.

До початку повномасштабного вторгнення агресори “перекинули” обох зловмисників на підконтрольну українській владі територію регіону. Там вони перебували в “режимі очікування” подальших завдань від своїх російських “кураторів” і намагались переховуватись серед місцевих жителів, йдеться у повідомленні.

Однак, за даними СБУ, співробітники спецслужби спрацювали на випередження, встановивши місцезнаходження і затримавши поплічників країни-агресора.

Серед іншого у них виявлено засоби зв’язку, які вони використовували для комунікації з представниками окупаційних угруповань.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Справа шпигунки з Дніпра: ЗРК “Кільчень” у розробці, ОТРК “Сапсан” уже міг вдарити по Криму, про що вже знає ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна