Узбекистан надіслав в МЗС України ноту з приводу полону його найманців на Харківщині

Посольство Узбекистану в Києві спрямувало дипломатичну ноту до МЗС України про надання “докладної і достовірної інформації” стосовно повідомлень про те, що на Харківщині ЗСУ захопили в полон громадян Узбекистану, які воювали на боці РФ.

“У соціальних мережах поширюється відеоролик, на якому зображено затримання Збройними силами України, як стверджується, двох узбекистанців, які воювали на території цієї країни.

З метою отримання з цього приводу докладної та достовірної інформації Посольство Республіки Узбекистан в Україні надіслало офіційну ноту на адресу Міністерства закордонних справ України.

У зв’язку з цим закликаємо не поширювати неперевірену інформацію щодо цього відео та дочекатися остаточного з’ясування всіх обставин, про що буде повідомлено додатково”, – повідомило посольство на сайті (рос. мовою).

Перед цим журналіст Юрій Бутусов оприлюднив відеорепортаж про атаку розвідгрупи ЗСУ на російську колону під час контрнаступу на Харківщині. Повідомлялося, що наші військові знищили частину техніки противника та взяли в полон його бійців.

Двоє полонених заявили, що приїхали в Україну з Узбекистану воювати в російській приватній військовій компанії “Редут”. Один чоловік заявив, що влаштувався у ПВК на заробітки. Інший – що був змушений воювати в Україні, бо п’ять років жив у Росії без документів.

Читайте також:
У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані масово відключили електрику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна