У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані масово відключили електрику

У містах Казахстану, Киргизстану та Узбекистану у вівторок відбулося масштабне відключення електрики.

Про це повідомляє ORDA.kz у телеграмі.

“Електрики немає в Шимкенті, Таразі, Туркестанській області, в деяких районах Алмати, а також у столиці Киргизстану – Бішкеку, місті Оші і навіть у головному місті Узбекистану – Ташкенті”, – йдеться у повідомленні.

В акіматі Алмати повідомили, що відключення трапилося на лінії АТ “KEGOC” (акціонерне товариство “Казахстанська компанія з управління електричними мережами”).

“25 січня 2022 року об 11:59 год (за часом Нур-Султана – ред.) через значний аварійний дисбаланс, створений енергосистемою Центральної Азії (Узбекистан, Киргизстан), трапився накид потужності на транзит електроенергії 500 кВ «Північ-Схід-Південь Казахстану». В результаті стався аварійний поділ транзиту “Північ-Схід-Південь Казахстану” з погашенням значної частини споживачів Південної зони Казахстану. Обсяг обмежень становить близько 1 500 мегават. Наразі системним оператором АТ «KEGOC» вживаються заходи щодо ліквідації аварії”, – йдеться у заяві АТ «KEGOC».

Мешканці Алмати повідомляють, що у деяких районах відсутні інтернет та мобільний зв’язок. Онлайн-уроки у школярів призупинені.

У Міненерго Узбекистану підтвердили, що в країні стався перебій в електропостачанні.

“Сьогодні, 25 січня, об 11:00 (за місцевим часом – ред.) у деяких регіонах країни трапилося масштабне відключення електроенергії. Наразі фахівці працюють над усуненням несправності”, – йдеться у повідомленні.

Також там додали, що відключення електроенергії у Центральній Азії відбулося через аварію на території Казахстану.

Читачі Orda.kz пишуть, що, крім електрики, у Ташкенті спостерігаються проблеми з опаленням і водою.

Як пише Zakon.kz, аеропорт Ташкента через відключення електроенергії тимчасово не приймає рейсів. Аеропорт Бішкека перейшов на автономне енергозабезпечення, на даний момент працює.

Подробиці з’ясовуються.

Читайте також:
Блекаут-2017: весь Крим залишився без електрики через спеку на Кубані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна