Попри успішний контрнаступ ЗСУ, Путін бреше, що російська армія наступає на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін заявив, що план війни проти України “коригуванню не підлягає” і основною метою є так зване “звільнення всієї території Донбасу”.

Джерело: Про це він заявив у п’ятницю, 16 вересня, на пресконференції на саміті Шанхайської організації співпраці, повідомляє “РИА Новости”.

“План коригуванню не підлягає. Генеральний штаб під час операції приймає оперативні рішення. Щось вважається ключовим, основною метою – а основною метою є звільнення всієї території Донбасу, ця робота продовжується, незважаючи на спроби контрнаступу української армії”.

Президент країни-агресора запевняє, що “наступальні операції на самому Донбасі не припиняються, вони йдуть невеликим темпом, але послідовно, поступово російська армія займає нові та нові території”.

Путін також виправдовується, що Росія воює не повною армією, а лише її контрактною частиною, і “це пов’язано з певними параметрами особового складу”.

“Тому ми не поспішаємо у цій частині. Але, за великим рахунком, за своєю суттю, жодних змін немає. Щось генеральний штаб вважає важливим, щось другорядним, але основне завдання залишається незмінним, і воно реалізується”, – запевняє президент РФ.

Читайте також:
Шольц півтори години говорив з Путіним про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна