Шольц півтори години говорив з Путіним про Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і закликав його знайти рішення для повного виведення російських військ з України.

Про це повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт у вівторок, 13 вересня.

За словами речника, “90-хвилинна розмова була присвячена війні Росії проти України та її наслідкам”.

Враховуючи серйозність ситуації та наслідки війни в Україні, канцлер закликав президента РФ “якнайшвидше знайти дипломатичне рішення на основі припинення вогню, повного виведення російських військ і поваги до територіальної цілісності та суверенітету”, – зазначив Гебештрайт, якого цитує “Укрінформ”.

Федеральний канцлер наголосив, що будь-які подальші кроки росії з анексії не залишаться без відповіді та не будуть визнані за жодних обставин.

Глава німецького уряду закликав президента Росії поводитися з полоненими бійцями відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевських конвенцій, і забезпечити безперешкодний доступ до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Стосовно ситуації на Запорізькій АЕС, Шольц наголосив на необхідності гарантування безпеки цієї станції. У цьому контексті він закликав уникати будь-яких кроків з ескалації та негайно впровадити заходи, рекомендовані у звіті Міжнародного агентства з атомної енергії.

Шольц і Путін також обговорили світову продовольчу ситуацію, особливо напружену внаслідок російської загарбницької війни. Канцлер підкреслив важливу роль зернової угоди під егідою ООН і закликав президента РФ “не дискредитувати угоду і продовжувати її повну реалізацію”.

Розмова відбулася після телефонної розмови канцлера ФРН з Президентом України Володимиром Зеленським 7 вересня.

Читайте також:
Депутати партії Шольца вимагають припинити постачання зброї Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна