У військових вишах РФ готують дострокові випуски – бракує молодших офіцерів

Російське військове керівництво вживає заходів з поповнення окупаційного війська молодшим офіцерським складом – заплановані дострокові випуски з військових вишів країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у вівторок, 13 вересня.

“За наявною інформацією, оголошено достроковий випуск курсантів 5 курсу “чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова” у грудні цього року. Також дострокові випуски відбудуться у інших навчальних закладах міністерства оборони російської федерації”, – йдеться в повідомленні. 

У ГШ наголосили, що, за їх даними, дефіцит командирів тактичного рівня обумовлений відмовою офіцерів запасу підписувати контракти на тлі останніх подій.

“Продовжується зниження рівня морально-психологічного стану особового складу противника. Серед окупантів все більше поширюється практика самоскалічень, щоб потрапити на лікування до медичного закладу та уникнути участі в бойових діях на території України. Значна частина військовослужбовців не повертається до військових частин після закінчення терміну відпусток”, – йдеться в зведенні ГШ. 

Читайте також:
Військові РФ вкрали на Харківщині кілька сотень цивільних авто, везуть в бік Луганська, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна