Затиснуті на Херсонщині підрозділи російської армії готові скласти зброю

Деякі підрозділи армії Російської Федерації, що перебувають на правому березі Дніпра в Херсонській області, налаштовані скласти зброю та намагаються вести переговори зі Збройними силами України.

Про це в понеділок, 12 вересня, повідомила керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, передає “Еспресо”.

“Продовжуємо просування і цей рух досить переконливий. Він має вплив не тільки на географічне посунення ворожих позицій, а й психологічний. Ворожі підрозділи, починаючи переформатування, вишукують можливості вийти на контакт з нашими підрозділами, щоб провести так звані перемовини про умови складання зброї й перехід під егіду міжнародного гуманітарного права. Вони усвідомлюють, що затиснуті між берегом Дніпра та нашими силами“, – пояснила Гуменюк.

За її словами ворог намагається знайти способи зберегти собі життя.

“Зараз розглядається це питання. Тому, що є розуміння військової стратегії, яка передбачає подібні заходи. Вони готові перейти під егіду міжнародного гуманітарного права, тобто поповнити обмінний фонд”, – зауважила речниця.

Як відомо, в останні тижні ЗСУ на Херсонщині розбили мости та знищили понтонні переправи через Дніпро, внаслідок чого російське угруповання на правому березі Херсона відрізане від постачання.
12 вересня стало відомо про нові удари РСЗВ HIMARS по Антонівському автомобільному та залізничному мостах.

Читайте також:
Росія намагається перекинути резерви до Херсона, але ЗСУ контролюють переправи вогнем, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна