Росія намагається перекинути резерви до Херсона, але ЗСУ контролюють переправи вогнем, – розвідка Британії

Вогневий контроль Збройних сил України над переправами через Дніпро не дає змоги російським окупантам перекинути достатні резерви на правобережжя Херсонщини.

Про це в понеділок, 12 вересня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що поблизу Херсона “Росія, ймовірно, намагається перекинути достатні резерви через річку Дніпро до лінії фронту», однак «імпровізований понтонний міст, який РФ почала зводити понад два тижні тому, залишається незавершеним”.

У міноборони Британії зазначили, що “українська далекобійна артилерія зараз, ймовірно, так часто б’є по переправах через Дніпро, що Росія не може відремонтувати пошкоджені мости”.

Також у міністерстві відзначили контрнаступ українських військових на Харківщині, підкресливши, що починаючи з 7 вересня, Україна звільнила територію вдвічі більшу за площею від Лондонської агломерації.

“Швидкі українські успіхи мають значні наслідки для загального оперативного плану Росії. Більшість її сил в Україні, швидше за все, змушена надавати пріоритет екстреним оборонним діям. І без того обмежена довіра розгорнутих військ до вищого військового керівництва Росії, ймовірно, ще погіршиться”, – додали у міноборони Британії.

Читайте також:
“Зв’язку нема, ніх**я нема, лише – мішки, мішки”: окупант розповідає про долю російських військових на Харківщині, – ПЕРЕХОПЛЕННЯ ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна