ППО ЗСУ збила російські ракети над Черкащиною та над Дніпром. ДОПОВНЕНО

доповнено

Під час ранкової повітряної тривоги сили протиповітряної оборони ЗСУ збили російські ракети в Черкаській та Дніпропетровській областях.

Про це в неділю, 11 вересня, о 10:30, повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За словами голови області, ППО спрацювала в Уманському районі.

“Радіємо успіхам наших ЗСУ, але не забуваймо убезпечуватися, коли нам про це сигналізують військові. Під час ранкової повітряної тривоги на Уманщині спрацювала ППО. Уламками збитого об’єкта пошкоджено приватне домоволодіння”, – розповів Табурець.

“На щастя, люди не постраждали”, – додав він.

О 12:11 таку ж новину додав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: “У нас день продовжується хорошими новинами… Наші захисники збили над Дніпропетровщиною ворожу ракету. Дякую нашій ППО!”

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що тривога була через роботу дальньої ракетної авіації РФ.

“Працювала російська авіація: дальні бомбардувальники Ту-22 М3, які спершу з півночі країни завдали ударів, очевидно ракетами Х-22, потім перелетіли в район окупованого півострова і вже з району мису Тарханкут ймовірно атакували і південні регіони нашої держави. Є деяка інформація, що там пролунали вибухи, але вона потребує підтвердження…” – сказав полковник Ігнат в ефірі національного телемарафону.

“Ще раз нагадуємо всім, що загроза [ракетних ударів] нікуди не ділася. Те, що наші воїни звільняють землю, – це гарні новини, але ще далеко не перемога. Ворог постійно буде нас тероризувати ракетними атаками. На жаль, поки що дістати ті літаки (дальні російські бомбардувальники – “Н”) засобів у нас немає, але переконаний, що вони будуть. І тоді вже будемо трохи легше дихати”, – додав речник ПС.

Також у ПС ЗСУ розповіли, що за добу 10 вересня підрозділами Повітряних Сил ЗС України знищено чотири повітряні цілі ворога – три БпЛА оперативно-тактичного рівня й одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Крилата ракета 10 вересня була збита над Дніпром, про що інформувало ПвК “Схід” ПС.

Читайте також:
Ракета по центру Дніпра, обстріли сходу й півдня, успіх ППО на Черкащині:
ніч перед 200-м днем великої війни з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна