Ракета по центру Дніпра, обстріли сходу й півдня, успіх ППО на Черкащині: ніч перед 200-м днем великої війни з РФ

У ніч на 11 вересня російські війська випустили ракету по центру Дніпра й активно обстрілювали область, укотре потужних обстрілів зазнали Миколаївщина, Харківщина, Донеччина: є загиблі і поранені, руйнувань зазнали житлові будинки.

Дніпропетровщина

У Дніпропетровській області ворог бив по Дніпровському, Нікопольському районах та по самому обласному центру.

“По середмістю Дніпра росіяни скерували ракету. Ударили прямо по житловому кварталу, де мирно спали родини дніпровців. Поранений 72-річний чоловік. Він госпіталізований у важкому стані. Є руйнація адмінбудівель, магазинів, ринку, складів та житлових будинків”, – повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Внаслідок влучання російської ракети в ніч на 11 вересня 2022 р. у центрі Дніпра зруйновано ринок. Фото: Дніпропетровська ОВА

У Нікополь, який обстріляли тричі за ніч, прилетіли понад 35 снарядів з російських “Градів” та важкої артилерії. Постраждали троє людей – жінка та двоє чоловіків, яких госпіталізовано в стані середньої тяжкості. У місті понівечені 35 багатоповерхових та приватних будинків, кілька навчальних закладів, амбулаторія, об’єкт промислової інфраструктури, автівки, газогони та лінії електропередач.

Ударив ворог і по Марганецькій громаді: попередньо, без поранених та руйнувань.

Миколаївщина

Миколаїв зазнав потужних обстрілів близько 2:50 ночі 11 вересня.

“За попередньо інформацією, 9 осіб дістали поранення різного ступеню, троє з них перебувають у лікарні. Внаслідок влучання у двір п’ятиповерхівки один під’їзд практично знищено пожежею та вибухом. Також суттєво пошкоджено приватний будинок”, – повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Напередодні, 10 вересня, ворог також обстрілював селища Первомайської громади: у Засіллі зафіксовано влучання в житлові будинки (без постраждалих), у Білозірці, на жаль, внаслідок вечірнього обстрілу загинула людина.

Також близько 19:57 та близько 3-ї ночі росіяни завдавали ударів по аквазоні міста Очаків, постраждалих немає.

У Баштанському районі внаслідок російських обстрілів зруйновано та пошкоджено кілька житлових будинків у селі Широке, є влучання в сільськогосподарські будівлі поблизу села Червона Долина. У селищі Березнегувате пошкоджені та зруйновані житлові будинки, щонайменше п’ятеро людей отримали поранення.

У Вознесенському районі близько 2-ї години ночі, за попередньою інформацією, спрацювала ППО та було збито дві ворожі ракети, які впали на відкритій місцевості Прибужанівської громади.

Харківщина

Пожежа в житловому будинку внаслідок обстрілу Харкова, 10 вересня. Фото: Новинарня

Близько півночі російські окупанти завдали ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по місту Дергачі. Пошкоджено 4-поверхову будівлю, постраждалих немає, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові вночі обстрілів не зафіксовано, натомість росіяни активно били по місту впродовж попередньої доби, 10 вересня: загинув 43-річний чоловік, госпіталізовані з пораненнями ще четверо цивільних.

Також інтенсивних обстрілів зазнали населені пункти Харківського, Куп’янського (2 поранених), Ізюмського (1 поранений) й Чугуївського (2 поранених) районів.

Донеччина

Фото: Донецька ОВА

У Донецькій області росіяни продовжують стріляти по всій лінії фронту та містах у відносному тилу, повідомляє голова ОВА Павло Кириченко.

В Очеретинській громаді росіяни зранку застосували “Урагани” з касетними боєприпасами.

У Краматорську внаслідок ракетного обстрілу зафіксовано влучання в промислову зону.

В Авдіївці після відносно спокійної ночі під ранок зазнав масованого артобстрілу центр міста.

У Рай-Олександрівці снаряд упав поруч зі школою: пошкоджено вікна у школі та прилеглих будинках, постраждалих немає.

Фото: Донецька ОВА

Під артилерійський обстріл потрапив Бахмут. За попередньою інформацією, без жертв, однак є багато руйнувань: пошкоджено дитсадок, ТРЦ та вісім багатоповерхівок.

Також пошкоджено два будинки в Опитному, а в Соледарі одна людина дістала поранення.

Сумщина

Станом на 9:30 у Сумській області зафіксовано обстріли через кордон з РФ:

▪️ у Юнаківській громаді (ще до опівночі) – 5 мінометних вибухів;
▪️ Хотінській громаді – після восьмої ранку 4 мінометні вибухи.

Без жертв та руйнувань, інформує голова ОВА Дмитро Живицький.

Черкащина

Під час ранкової повітряної тривоги (близько 6-ї години) ППО збили російську ракету над Уманським районом.

“Уламками збитого об’єкта пошкоджено приватне домоволодіння. На щастя, люди не постраждали”, – повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Читайте також:
Росіяни вдарили “смерчем” по Харкову – пожежа і жертви. ФОТО, ВІДЕО “НОВИНАРНІ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна