“Сигнал проти втоми від війни”: глава МЗС Німеччини Бербок прибула до Києва

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вдруге від початку повномасштабного вторгнення прибула з візитом до Києва.

Про це в суботу, 10 вересня, повідомляє Spiegel.

“Сьогодні я приїхала до Києва показати, що вони можуть і надалі покладатися на нас”, – заявила Бербок.

Міністерка додала, що понад пів року українці борються за все – “за своє життя, за життя своїх родин і своїх друзів”. Роблячи це, вони не лише захищають “своє право людини на мир і свободу, а й наш європейський мирний порядок”.

Цією поїздкою Бербок хоче показати, “що ми (Німеччина) будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно – постачанням зброї, гуманітарною та фінансовою підтримкою”, сказала глава МЗС ФРН уранці по приїзді до Києва спецпотягом.

Тут Анналена Бербок хоче провести переговори, зокрема, з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Решта програми трималася в секреті з міркувань безпеки.

Своїм візитом Бербок хоче послати сигнал “проти загрози втоми від війни” в Німеччині.

Нагадаємо, напередодні в Києві перебували президент Латвії та прем’єр-міністр Польщі.

Читайте також новину за травень:
До Бучі й Ірпеня приїхали глави МЗС Німеччини та Нідерландів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна