Позбавлений українського громадянства Геннадій Корбан не обіймає жодних посад у структурах Міністерства оборони України, Сил територіальної оборони ЗСУ та Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Про це йдеться в офіційних відповідях згаданих відомств на депутатське звернення народного депутата Микити Потураєва (“Слуга народу”).

Копії документів опублікував у Facebook голова ГО “Антикорупційна платформа “Дніпро без корупції” Денис Розов, передає УНІАН.

“За наявною обліковою інформацією Корбан Г. О. не працює та не проходить військову службу в апараті Міноборони, а також у військових частинах, закладах (установах), безпосередньо підпорядкованих оборонному відомству”, – йдеться у відповіді міністра оборони Олексія Резнікова.

У командуванні Сил ТрО, своєю чергою, зазначили, що для ведення та управління національним спротивом на Дніпропетровщині створений об’єднаний штаб територіальної оборони, що підпорядковується командувачу оперативного угрупування військ “Дніпро” оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця”. Геннадій Корбан до діяльності цього штабу стосунку не має, – повідомив керівник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Сергій Собко.

“Інформація із зазначених у зверненні питань в обласній військовій адміністрації відсутня”, – йдеться у відповіді керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Очільник області також нічого не знає про роль Геннадія Корбана у структурі Сил територіальної оборони.

Своєю чергою він зазначає, що, згідно з законом “Про основи національного спротиву” штаб територіальної оборони області очолює керівник ОВА, тобто сам Резніченко.

Як пише УНІАН, сам Геннадій Корбан у своїх останніх інтерв’ю називав себе “головою Штабу оборони Дніпра та області”. Також мер Дніпра Борис Філатов у відкритому листі до президента Володимира Зеленського з проханням повернути Корбану громадянство назвав бізнесмена “головою штабу тероборони Дніпра”.

Раніше у Силах тероборони ЗСУ вже спростовували причетність Корбана до керівництва ТрО регіону.

У липні президент Володимир Зеленський припинив українське громадянство Геннадія Корбана – на підставі наявності у бізнесмена паспортів інших держав.
22 липня Корбану відмовили у в’їзді на територію України через анулювання паспорта.

Колишній заступник керівника Дніпропетровської ОДА звернувся до президента Зеленського, назвавши інцидент “непорозумінням”.

Читайте також:
Зеленський: громадянство Корбана припинено законно