Рада ЄС повністю призупинила спрощений візовий режим із РФ

Рада Європейського Союзу затвердила повне призупинення угоди про спрощений візовий режим з Російською Федерацією.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС у п’ятницю, 9 вересня.

Так на громадян РФ поширюватимуться загальні правила візового кодексу.

“Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення, яке повністю призупиняє угоду про спрощення візового режиму між ЄС і Росією. Відповідно, до громадян Росії застосовуватимуться всі загальні правила візового кодексу. Це призведе до збільшення збору за подання на оформлення візи з 35 до 80 євро, вимагатиме надання додаткових документальних свідчень, збільшить терміни опрацювання візи та запровадить більше обмежувальних правил для видання багаторазових віз”, – йдеться у повідомленні.

Як зауважив міністр внутрішніх справ головуючої в ЄС Чеської Республіки Віт Ракушан, Угода про спрощення візового режиму надає привілейований доступ до ЄС для громадян країн-партнерів, які користуються довірою.

“Розпочавши неспровоковану та нічим не виправдану агресивну війну, включаючи здійснення невибіркових атак проти цивільного населення, росія зруйнувала таку довіру та порушила фундаментальні цінності міжнародного співтовариства. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій Росії і ще одним доказом нашої непохитної підтримки України та її народу”, – сказав він.

Рішення Ради ЄС буде оприлюднене в Офіційному журналі Євросоюзу сьогодні. Воно набуде чинності з дня ухвалення та застосовуватиметься з 12 вересня 2022 року.

Читайте також:
Уряд схвалив нові санкції проти РФ, у списку – доньки Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна