Air Moldova анонсувала відновлення польотів у РФ

Молдовська авіакомпанія Air Moldova анонсувала відновлення з 1 жовтня 2022 року авіарейсів до столиці Російської Федерації.

Про це пресслужба компанії повідомила в п’ятницю, 9 вересня.

Рішення ухвалили після численних звернень громадян Молдови, які перебувають в Росії та хочуть повернутися додому.

Також рішення пов’язане з проханнями пасажирів використати квитки, які вони придбали за час пандемії COVID-19 та після призупинення польотів у лютому.

“Ці обставини спричинили труднощі, з якими щодня стикаються сотні наших співгромадян: необхідність повторної купівлі квитків за завищеними цінами, триваліший час, витрачений у дорозі, тривалі та втомливі польоти з пересадкою. Особливо важкими є поїздки у разі невідкладної медичної допомоги.

Швидкі та безпечні авіаперельоти є необхідністю для наших громадян.

Відновлення авіасполучення з Російською Федерацією – це відповідь на вимоги наших співвітчизників”, – йдеться в повідомленні.

Передісторія

25 лютого – наступного дня після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну – молдовські авіакомпанії припинили літати до міст РФ, адже Молдова закрила свій повітряний простір. Авіакомпанії не відновлювали рейси й після часткового відкриття повітряного простору.

Долетіти з Молдови до Росії або навпаки можна було лише з пересадками у країнах за межами ЄС.

Читайте також:
Молдова звернеться до Румунії в разі військової загрози з боку РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна