ЗСУ вразили HIMARSами понад 400 російських цілей, – Міллі

Україна вразила понад 400 цілей російських окупантів за допомогою реактивних систем HIMARS, наданих Сполученими Штатами.

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі на зустрічі групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині 8 вересня, передає “Європейська правда”.

“Ми бачимо реальні та вимірні переваги України у використанні цих систем. Наприклад, українці вразили понад 400 цілей за допомогою HIMARS, і вони мали руйнівний ефект”, — сказав Міллі після зустрічі контактної групи з підтримки України.

Міллі додав, що враження цілей із цих РСЗВ створило напруження російських шляхів постачання та зменшило їхню бойову спроможність.

“Були вражені командні пункти, і в них є складнощі із заміною втраченого в боях та з постачанням своїм силам”, – сказав голова американського генштабу.

Марк Міллі висловив переконання, що всі члени контактної групи будуть співпрацювати і надалі, щоб надати Україні все необхідне для захисту її свободи.

Нагадаємо, 8 вересня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні для протидії російському вторгненню та оприлюднили його вміст.

Читайте також:
Росіяни лупили “Калібрами” по дерев’яних макетах HIMARSів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна