Над адміністрацією Балаклії піднято синьо-жовтий прапор

У соцмережах поширюють фото синьо-жовтого прапора, що майорить над будівлею міськради й райдержадміністрації Балаклії.

“В Балаклії над адміністрацією піднято прапор України! Розпочинається зачистка міста”, – написав народний депутат від “Слуги народу”, армійський волонтер Юрій Мисягін.

Варто зазначити, що Балаклійська міськрада знаходиться в західній частині міста, тож бої за Балаклію можуть ще тривати.

Також у мережі з’явилося відео підняття українського прапора над населеним пунктом Волохів Яр, що на північний схід від Балаклії.

Журналіст Андрій Цаплієнко також опублікував відео підняття українського прапора у Борщівці, на схід від Балаклії.

Як писала “Новинарня“, у четвер, 8 вересня, Генштаб офіційно повідомив про те, що Збройні сили України просунулися майже на десятки кілометрів та звільнили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку.

Загальна площа території, повернутої під контроль України на Харківському та Південнобузькому напрямках, становить понад 700 квадратних кілометрів.

Як відомо, цього тижня ЗСУ мають значні успіхи на напрямку міста Балаклія Харківської області, зокрема відомо, що чимало сіл навколо Балаклії звільненні, північні околиці міста – вже під нашим контролем, складаються передумови для оточення російського угруповання та звільнення інших територій.
Своє скрутне становище визнають росіяни, які передбачають, що наступ ЗСУ буде розвиватися в напрямку Ізюма.

За висновками деяких експертів, глибина прориву ЗСУ може означати, що російська армія в Ізюмі потрапила в оперативне оточення.

Читайте також:
ЗСУ просунулися на десятки км та звільнили більше 20 населених пунктів на Харківському напрямку, – офіційно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна