Короткий зміст програмної статті Залужного і Забродського, якщо вам ліньки читати її всю, та висновки з неї

Дмитро Лиховій
журналіст, головний редактор “Новинарні

(FB)

Головне зі статті Залужного і Забродського, якщо вам ліньки її читати всю:

  • Війна 100% перейде на 2023 рік, а може, й далі.
  • Москалі можуть наступати на Ізюмському й Бахмутському напрямках – там у них порівняно більше перспектив, можуть лізти на Запоріжжя, Дніпро, Кривий, Одесу, Миколаїв, і на Київ теж, та і взагалі на центральні й західні області.
  • Але й ЗСУ можуть наступати, де їм треба. Зокрема, на Південному напрямку та на російський ключовий плацдарм у цій війні – Крим.
  • Здобути Крим у 2023 році можливо. Хоча для цього потрібно сформувати додатково 10-20 бригад (це до 100 тис. мобілізованих додатково) і озброїти їх новою зброєю й технікою.
  • Так, ЗСУ зробили “бавовну” в Саках і Джанкої ракетними ударами. І подивіться, як змінилося сприйняття життя кримчанами: “мамулєчка, надо свалівать отсюда”.
  • Коли ЗСУ звільнять Крим, війна не закінчиться, бо москалі перебазують флот у Новоросійськ, а ракети – ще й під Єйськ абощо і продовжать стріляти.
  • Що погано – те, що москальські ракети б’ють на 2000 км (на всю глибину України), а наші – на 100 км, у 20 разів ближче. Тому лапотники і вважають себе захищеними й безкарними у своїх мухосранськах та хочуть воювати далі.
  • Наша можливість перемогти – це отримати від союзників релевантне ракетне озброєння, щоб діставати москалів навіть у дальніх мухосранськах. Тоді вони теж захочуть “свалівать і прекращать”, як і кримчани.
  • Такі ракети можна як отримати від Заходу, так і виробити в Україні, без політичних обмежень до застосування.
  • Ще треба якось донести європейцям, що в нас тут війна в стилі і в масштабах Другої світової, із фронтом на тисячі кілометрів, а за деякими показниками залученості України – вже й більше, ніж у Другій світовій.
  • Застосування москалями тактичної ядерної зброї теж не виключене (і на ЗАЕС тривожно). Але то таке, воюватимемо далі. А от західні партнери будуть змушені ще посилити підхід до москалів і зрештою поставити їх на місце.

Від себе додам: це дуже знакова стаття. Фактично, це перший такий великий виступ головкома Залужного з початку війни. І заодно аналіз-прогноз її другого року.

Залужний і Забродський красунчики. Вони говорять із народом на дуже серйозну тему як із дорослими людьми, а не як із дітьми чи публікою на концерті “Кварталу”. Вони показують, за рахунок чого і як саме ми можемо перемогти – якщо йдеться про перемогу на полі бою, а не про політичні угоди станом на теперішнє становище чи мрії зі світу фентезі.

Зауважте: в статті немає жодного слова про можливість якихось компромісів чи домовленостей з РФ “десь посередині”, з винесенням за дужки Криму, Донбасу абощо. Тільки війна до перемоги, хоч би якою тривалою і масштабною вона була.

Вибір Забродського у співавтори Залужного теж показовий.

Інша справа, чи захоче народ це чути. Бо в статті немає простих відповідей на складні запитання. Навпаки.
Тому, можливо, ця стаття матиме основними адресатами наших західних партнерів і ту саму русню.

Стаття вийшла напередодні 5-го засідання союзників у форматі “Рамштайн” і має на меті а) переконати їх, що Україна воює ефективно, результативно має всі шанси на успіх; б) заохотити їх до поставок потужнішої зброї, зокрема ракет а-ля ATACMS і далі; в) зняти (чи почати знімати) блок на застосування ракет ЗСУ по “ісконній” території Росії.

Дещо зі статті може бути свідомою дезінформацією, дещо – переключенням уваги. Адже війна – мистецтво обману (Сунь-цзи). Але русня хай тремтить.

Читайте також:
Залужний і Забродський – про війну в 2023 році: умови звільнення Криму та ракетні “привіти” російській глибинці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна