У Росії вигадали нову дату “референдумів”

Перший заступник голови Ради Федеральних зборів РФ та секретар генради партії “Єдина Росія” Андрій Турчак пропонує провести так звані “референдуми з приєднання до РФ” окупованих РФ територій України на початку листопада.

Про це в середу, 7 вересня, інформує пропагандистське агентство “РИА Новости”.

“Референдуми” на Донбасі та на “звільнених територіях” буде правильно та символічно провести у День народної єдності 4 листопада”, – йдеться в повідомленні.

Контекст

Із початку повномасштабного вторгнення 24 лютого Російська Федерація тимчасово окупувала нові території України на Донбасі, а також частину Херсонської та Запорізької областей.

Щоб позначити захоплені землі як російські, рашисти вже кілька разів планували там провести псевдореферендуми, де місцеве населення нібито захоче в РФ.

Проте щоразу плани зривалися через протистояння місцевих мешканців та контрнаступ Збройних сил України.

Наприклад, 5 вересня так званий “заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області”, колаборант Кирило Стремоусов заявив, що “через всі ці події” окупанти відклали на невизначений термін проведення псевдореферендуму щодо приєднання Херсонщини до Росії.

Читайте також:
Окупанти на Запоріжжі замість псевдореферендуму планують соцопитування, – Федоров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна