“Звичайна ціль”: в Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому передані Росії іранські БПЛА не такі страшні, як їх малюють

Ударні безпілотники, які Іран передав Російській Федерації, спіткає та сама доля, що й інших ворожих БПЛА – Повітряні сили ЗСУ мають великий бойовий досвід збиття дронів.

Про це в понеділок, 5 вересня, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Це ударні БПЛА, які несуть доволі багато озброєння: корисне навантаження на цей безпілотник – фактично втричі більше, ніж у нашого “Байрактара” (за заявками виробника). Втім робити попередні висновки, поки не побачимо його в дії, я б не хотів.

Як-то кажуть: треба пробувати. Це звичайна ціль, яку будуть збивати наші зенітні ракетні війська. Як це роблять зараз з “Орланами”, з “Форпостами” російськими. Єдине, що потрібно робити поправку на те, що це – сучасний ударний дрон. Але ми не знаємо якість його виробництва, тому що Іран його складав не зовсім чесно з контрабандних частин, бо країна під санкціями.

Нам говорять, що в Росії їх буде сотні, але є сумніви, що там така велика кількість. Плюс – керування цим дроном це штука непроста. Екіпажам (не менше двох осіб, – “Н”) треба пройти льотну практику, бойове злагодження, навчитись завдавати ударів по наземних цілях.

Будемо сподіватися, що він не надто добре зроблений, а наші зенітники будуть збивати їх як і решту БПЛА ворога”, – сказав Ігнат.

Минулого тижня речниця Білого дому Карін Жан-П’єр підтвердила поширювану до того у ЗМІ інформацію, що, за даними США, Росія отримала від Ірану бойові безпілотні літальні апарати.

Читайте також:
Моссад ліквідував керівника ракетної програми Ірану, – ЗМІ

У Повітряних силах пояснили, чому збивають не всі ворожі ракети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.