Через обстріли відключилася остання лінія електропередач, що з’єднувала ЗАЕС з енергосистемою України

Через спричинену російськими обстрілами пожежу в понеділок, 5 вересня, вимкнулася остання лінія електропередачі, що з’єднувала Запорізьку АЕС з енергосистемою України.

Про це повідомили в “Енергоатомі”.

“Протягом останніх трьох діб російські окупаційні війська продовжують інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС. Внаслідок цього були пошкоджені та відключені лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, 330 кВ ЗаТЕС – Каховська та ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Мелітополь. Також пошкоджений АТ 750/330 кВ ЗАЕС. Інші лінії вузла ЗАЕС/ЗаТЕС зазнали пошкоджень ще раніше.

Сьогодні, 5 вересня 2022 року, внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли, була відімкнена ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна, тобто остання лінія, яка з’єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС із енергосистемою України!

Як наслідок – був розвантажений та відключений від мережі енергоблок №6, який зараз живить власні потреби ЗАЕС”, – зазначається в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, 5 вересня Запорізьку АЕС залишили четверо із шести інспекторів місії МАГАТЕ, що перебували там від 1 вересня. Ще двоє представників МАГАТЕ поки що залишаються на станції.

Читайте також:
“Фізична цілісність порушена”: гендиректор МАГАТЕ оголосив попередні підсумки візиту на ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна