Армія сатани: Путін нагородив “За відвагу” бандита, який убив у Росії п’ятьох людей і був ліквідований на війні в Україні

Володимир Путін нагородив посмертно медаллю “За відвагу” колишнього ватажка злочинного угруповання Івана Непаратова, який у Росії був засуджений до 25 років ув’язнення за вбивство п’ятьох людей, але зголосився поїхати воювати в Україну й загинув на Донеччині.

Про це пишуть проєкт The Insider, який відстежує процеси вербування російських “зеків” на війну проти України, та український журналіст Денис Казанський.

Іван Непаратов був ватажком банди підмосковних грабіжників, яка займалася розбоєм, вимаганням та вбивствами.

Зрештою бандитів упіймали, і після резонансного процесу у 2013 році засудили до на різні терміни ув’язнення – від 5,5 до 25 років.

Згідно з офіційними даними Слідчого комітету РФ, членам банди інкримінували цілу низку статей російського Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 105 (вбивство, пов’язане з викраденням і розбоєм, вчинене групою осіб, з метою приховати інший злочин), ст. 161 (грабіж), ст. 162 (розбій), ст. 163 (вимагання), ст. 126 (викрадення), ст. 222 (незаконне зберігання зброї), ч. 2 ст. 105 (вбивство), ст. 159 (шахрайство).

Фотогалерея (гортайте):

казанський-банди-2 казанський-банди-3 казанський-банди-1 непаратов-лнр непаратов-лнр-закровь непаратов-медаль непаратов-смерть непаратов-просмерть
<
>

Непаратов отримав найбільший строк – 25 років. Його визнали у вбивстві п’яти людей: трьох своїх знайомих, підприємиці, яку бандити пограбували й потім задушили, та одного з членів власної банди, який не надто ретельно виконував свої “обов’язки”. Останньому Іван, якому тоді був 21 рік, особисто завдав 88 ножових поранень.

Втім, не відсидівши й половини терміну ув’язнення, Непаратов отримав нагоду не лише вийти на свободу, а й стати “героєм” – піти воювати проти українців.

“У 2022 році карного злочинця завербували на війну в Україні та відпустили з колонії. Щоправда, повоював він недовго. “Зеків” російське командування без жалю кидає на забій, тому Іван Непаратов досить швидко вирушив у пекло, — пише Денис Казанський. — Але його смерть була недаремною. Путін посмертно нагородив убивцю п’яти росіян медаллю “За відвагу”.

Крім того, грамоту “За мужність і хоробрість” Непаратову посмертно видали бойовики “ЛНР”. Попри те, що в опублікованому Казанським свідоцтві про смерть Івана Андрійовича Непаратова, 4 вересня 1988 року народження, місцем загибелі вказана “Донецька народна республіка”, місто Артемівськ (тобто підконтрольний українській владі Бахмут, за який нині тривають активні бої).

Як випливає з документів, російський убивця був ліквідований 5 серпня 2022 року. Причина смерті – “вогнепальне вибухове осколкове проникаюче наскрізне поранення голови”.

“Такі герої тепер у Росії. І росіяни цими виродками натурально пишаються. Пишаються хворим психом, який задушив жінку через гроші. Пишаються вбивцею п’яти своїх співгромадян. Хоча якби цьому Непаратову пощастило трохи більше і він повернувся б з війни — він міг би легко вбити і когось із тих, хто ним пишався“, — зауважує Казанський.

“І хтось іще сумнівається, що ці нелюди влаштували різанину у Бучі. Та вони набирають в армію нелюдів, які й громадян Росії безжально вбивали, що вже казати про українців. Як би пафосно це не звучало – але Україна сьогодні воює з абсолютним злом. Найтемніше, що є у людстві, сьогодні воює на боці Росії. Натурально армія сатани”, – наголосив журналіст.

Як відомо, маючи проблеми з мобілізацією громадян на війну, яка в них називається “спеціальною військовою операцією”, російська влада заохочує відправку на фронт ув’язнених російських колоній.

Їх вербуванням займається “ПВК Вагнера” та особисто її очільник Євген Пригожин, який об’їжджає виправні заклади й обіцяє засудженим бандитам свободу, щомісячні виплати, повне забезпечення та інші вигоди в обмін на участь у “спецоперації”.

За даними The Insider, перевага при цьому надається найбільш жорстоким і “відірваним” злочинцям та вбивцям. Окрім іншого, їм обіцяють повне зняття всіх судимостей через пів року участі в бойових діях. Водночас, за свідченнями самих засуджених, вербувальники не приховують, що від 80 до 100 відсотків із них з війни вже не повернуться.

Читайте також:
“Я тут просто для насілія”: 58-ма бригада ЗСУ на Донеччині спалила групу вагнерівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна