“Байрактари” повертаються: Генштаб після тривалої перерви прозвітував про ефективну роботу ударних БПЛА

Упродовж трьох діб, із 31 серпня по 2 вересня, парою ударних безпілотників Bayraktar ТВ2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько $26,5 млн.

Про це вранці в суботу, 3 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що знищено вісім танків Т-72 (орієнтовна вартість одного – $3 млн), по одній САУ “Акація” (вартістю $1,6 млн), БМП ($0,6 млн) та гаубиці ($0,3 млн).

Також було пошкоджено п’ять танків Т-72 й одну БМП на $1,85 млн.

Загальна вартість знищеної та пошкодженої російської техніки – $28,35 млн.

У ранковому зведенні ГШ повідомляв про події останньої доби: “Безпілотним літальним авіаційним комплексом “Байрактар” ТВ2 завданий ракетний удар, в результаті якого детонував боєкомплект та знищено два одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами”.

“Ефективні турецькі “Байрактари” у вмілих руках наших воїнів – потужна зброя! Один із апаратів – допомога від дружньої Литви”, – заявили в Генштабі.

Варто зазначити, що це перше офіційне повідомлення про ефективну роботу українських ударних БПЛА Bayraktar ТВ2 після тривалої (можливо, кількамісячної) перерви.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що фонд “Повернись живим” придбав для військових комплекс “Байрактар”.

Читайте також:
Baykar зареєструвався в Україні і придбав ділянку для заводу з виробництва “Байрактарів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна