На Дніпропетровщині арештували навідницю російської армії з селища Преображенка

Правоохоронці викрили та арештували мешканку селища Преображенка Дніпропетровської області, яка була інформаторкою для російської армії – передавала представнику збройних сил РФ інформацію щодо ситуації в населених пунктах Дніпропетровщини.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Інформаторка, підтримуючи повномасштабну війну РФ проти України, “повідомляла ворога про наслідки ракетних та авіаційних ударів. Також вона фіксувала та здавала місця дислокації і шляхи пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України на території Дніпропетровської області”.

Жінка була затримана правоохоронцями після чергової передачі інформації.

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері громадянці повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй обрали запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, вночі на Нікопольщині РСЗВ “Град” уразив чоловіка, який намагався виїхати з-під обстрілу.

Читайте також:
Шпигун з уряду отримав 12 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна