В Україні за пів року війни постраждала третина лісів, – Мінприроди

За пів року розв’язаної Російською Федерацією війни в Україні постраждало майже три мільйони гектарів лісів, що становить третину лісового фонду нашої держави.

Про це в четвер, 1 вересня, повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, збитки, завдані рослинному світу та лісам, становлять орієнтовно 183 млрд грн.

“Кількість лісових пожеж зросла в рази. Якщо у 2021 році у нас була лише одна масштабна пожежа, тобто на території понад 5 га, то за поточні пів року ми вже фіксуємо понад 100 таких випадків. Це результат ракетних обстрілів, вибухів мін”, – сказав Стрілець.

За його словами, часто виїзд пожежних бригад неможливий через загрозу життю.

У Мінприроді повідомили, що 20% природоохоронних територій України уражені війною, під окупацією перебувають 8 заповідників та 12 національних парків.

Під загрозою знищення, каже Стрілець, перебувають острів Джералгач, Кінбурнську косу, заповідник “Асканія Нова” та національний парк “Святі гори”.

Читайте також:
“Уся надія – на ЄС”. Як громада Ірпеня відновлює місто після російської окупації і чого остерігаються місцеві активісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна