У Німеччині намагалися підпалити дитсадок, у який ходять діти з України

У німецькому місті Ляйпціг невідомі наприкінці минулого тижня намагалися підпалити дитячий садок, куди ходять діти біженців з України.

Про це в середу, 31 серпня, інформує Deutsche Welle.

Зловмисники розлили біля входу в садок Entdeckerland в районі Грюнау легкозаймисту рідину, схожу на спирт або бензин, і підпалили її.

Серйозної пожежі не виникло, від полум’я лише трохи постраждали вхідні двері. Напад стався вже після закриття садка, постраждалих нема.

Заклад розташований за 700 метрів від притулку для біженців, який увечері 26 серпня закидали підпаленими предметами.

Садок і притулок розташовані лише за вісім хвилин ходьби один від одного, поліція не виключає зв’язку між двома нападами.

Правоохоронці опитують свідків, вивчають записи з камер відеоспостереження та пости у соціальних мережах у пошуках доказів, які дозволять розкрити ці злочини.

Напади у Грюнау збіглися з тижнем пам’яті жертв зіткнень на расовому ґрунті у місті Росток 30 років тому, тому слідство не виключає політичних мотивів. До справи підключили спецгрупу “Насильство” земельного відомства у кримінальних справах, яку залучають для розслідування справ про тероризм та правий екстремізм.

Нагадаємо, посол України в ФРН Андрій Мельник скасував запрошення прем’єр-міністру федеральної землі Саксонія Міхаелю Кречмеру відвідати Київ. Причиною стала проросійська риторика німецького посадовця із закликами “заморозити” конфлікт в Україні.

Читайте також:
Російські спецслужби стежили за тренуванням українських військових у Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна