На Донеччині СБУ “зачистила” агентуру РФ, що коригувала удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську

Під час контрдиверсійної “зачистки” прифронтових районів Сходу правоохоронці знешкодили російську агентурну мережу, що коригувала ракетні удари по території Донеччини.

Про це в середу, 31 серпня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, завербовані російськими спецслужбами. Вони діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових» – двох учасників терористичної організації «ДНР»”, – йдеться в повідомленні.

За даними української спецслужби, зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони України на території Донеччини, зокрема у районах Слов’янська, Бахмута і Краматорська.

Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото- і відеофіксації, а зібрані відомості передавали представникам спецслужб РФ через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації.

“Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту”, – наголосили в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у зловмисників комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі Служби безпеки вже завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних і передали обвинувальні акти в суд.

Читайте також:
СБУ назвала причину обшуків у Запорізькій міськраді та ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна