СБУ назвала причину обшуків у Запорізькій міськраді та ОВА

Правоохоронці проводять низку обшуків у Запоріжжі на тлі розслідування факту імовірного привласнення гуманітарної допомоги, наданої області від початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації.

Про це ввечері в вівторок, 30 серпня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Як зазначається, обшуки здійснюють у міськраді, обласній військовій обладміністрації, складських приміщеннях та за адресами проживання причетних до злочину.

За даними силовиків, під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявили речовини, схожі на наркотичні засоби, які направлені на експертизу; незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї; велику кількість готівки.

Триває слідство за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі);
  • ст. 368-5 (незаконне збагачення).

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють за зверненням Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
Мешканець Запоріжжя коригував ракетні обстріли по рідному місту, бо росіяни йому пообіцяли посаду в разі окупації, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна