Президент надав звання Героя України посмертно одному з лідерів “Правого сектору” Тарасові Бобаничу “Хаммеру”

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України (посмертно) командиру 2-го окремого батальйону ДУК “Правий сектор” Тарасу Бобаничу “Хаммеру”.

Відповідний указ, датований 24 серпня, оприлюднений на сайті президента.

“За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” БОБАНИЧУ Тарасу Миколайовичу – молодшому лейтенанту (посмертно)”, – зазначається в указі.

Як писала “Новинарня“, 33-річний Тарас Бобанич загинув 8 квітня під час виконання бойового завдання на Ізюмському напрямку.

Він був заступником командира ДУК “ПС” з питань діяльності резервних підрозділів. Після повномасштабного вторгнення військ РФ очолив 2-й окремий батальйон ДУК.

Народився у Трускавці. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ. Сповідував праву ідеологію.

Восени 2013 року долучився до “Правого сектору”, брав участь у Революції Гідності. Надалі керував силовим блоком “Правого сектору” на Львівщині.

Із липня 2014 року – командир 2-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, який було переформовано у 2-гу резервну сотню ДУК “ПС”.

У 2015 році був одним з координаторів акції “Громадянська блокада Криму” — товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим півостровом Крим.

У 2020 році був обраний членом Проводу Національно-визвольного руху “Правий сектор”.

Читайте також:
Шість нових Героїв України: серед відзначених президентом – полеглий лідер “Фрайкору”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна