Журналіст AP не побачив військових серед загиблих внаслідок удару РФ по Чаплиному

Журналіст Associated Press, який відвідав місце російських ракетних ударів по залізничній станції в Чаплиному, не побачив ознак перебування там українських військових, як стверджує держава-агресор.

Про це йдеться в матеріалі AP.

“У той час, як Росія стверджувала, що ціллю [її ракетних ударів] був потяг, який перевозив українських військовослужбоців і техніку, репортер Associated Press з місця подій передав, що немає жодних видимих ​​ознак того, щоб серед загиблих були українські військові

Натомість репортер вказав на те, що серед жертв були діти.

AP наголошує на тому, що якщо ціллю удару були цивільні, він може бути визнаний черговим воєнним злочином Росії.

“Вокзал, як правило, є цивільним об’єктом і не повинен бути об’єктом нападу”, — цитує агенція експертку з Центру глобальних справ Нью-Йоркського університету Дженніфер Траген.

Як писала “Новинарня“, 24 серпня Росія завдала ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині, внаслідок чого загинули 25 людей, з них двоє – діти.

Натомість міноборони РФ заявляє, що удар по Чаплиному був спрямований на військовий ешелон і “знищив понад 200 військовослужбовців резерву ЗСУ та 10 одиниць військової техніки”.

Читайте також:
Високопосадовиця ООН у Дніпрі прирівняла Україну до РФ у контексті вбивства цивільних в Чаплиному

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна