Обстріл станції Чаплине: число жертв зросло до 25, стали відомі подробиці

Зросла до 25 кількість жертв унаслідок ракетних ударів російських військ по залізничній станції Чаплине в Синельниківському районі Дніпропетровської області.

Про це о 10:18 у четвер, 25 серпня, повідомляє телеграм-канал Укрзалізниці “Залізні зміни”.

“Ракетний удар по станції Чаплине. Станом на ранок 25 загиблих, в тому числі 2 дітей та 3 залізничників. 31 поранений, в тому числі 2 дітей та 4 залізничників”, – ідеться в повідомленні.

“Навіть після таких страшних днів ми піднімаємось і продовжуємо працювати за графіком та зшиваємо країну від сходу до заходу”, – зазначили в УЗ.

Селище міського типу Чаплине розташоване на південному сході Дніпропетровської області, за 70 кілометрів від лінії фронту, у Дубовиківській сільській громаді Синельниківського району.

Як пояснив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, вдень 24 серпня російська ракета знищила в Чаплиному приватний будинок. Під завалами опинилися три людини – жінка та двоє дітей.
Жінку та 13-річного хлопчика врятували місцеві мешканці, тіло загиблого 11-річного хлопчика з-під завалів дістали рятувальники.

Обстріляна станція Чаплине 24 серпня. Фото: твіттер Дмитро Кулеба

Пізніше армія РФ ще раз атакувала населений пункт – спочатку однією ракетою, а потім ще трьома. Перша атака пошкодила господарчі будівлі залізниці, а наступні — влучили у залізничну станцію.

Внаслідок ракетного удару загорілися чотири пасажирські вагони в залізничному составі на станції. П’ятеро людей згоріли в автомобілі, зокрема 6-річна дитина.

Смт Чаплине на мапі

У День Незалежності України, 24 серпня, в центральній Україні оголошували 189 повітряних тривог, зокрема в Києві – сім. Російські війська завдали ракетних ударів по низці регіонів України. Частину російських ракет та безпілотників знищили сили ППО.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 182 – 24.08.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна