Під Львовом започаткували великий хлібопекарський комплекс, що релокується з Харкова

У Львівській області почалося будівництво нового сучасного заводу компанії “Кулиничі” із виготовлення хлібопекарських виробів та напівфабрикатів.

Про це 27 серпня розповів економіст Михайло Бно-Айріян, який у 2019 році очолював Київську ОДА.

“Вчора на Львівщині, як для мене, відбулася знакова економічна подія. Було розпочато будівництво нового надсучасного заводу з виробництва хліба”, – написав Бно-Айріян у фейсбуці.

Капсулу у фундамент майбутнього підприємства заклали в селі Оброшине, що за Скниловом.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, на новому заводі, який збудують на Львівщині вперше за останні 50 років, працевлаштують 500 вимушених переселенців із Харкова та 2500 місцевих мешканців.

Запуск діяльності планують вже у квітні 2023 року. Згідно з новими вимогами, які набули чинності в Україні, на заводі буде бомбосховище для працівників.

Обсяг інвестицій становить 20 млн євро. Планована площа комплексу – 15 тис. кв. метрів. Для восьми виробничих ліній буде задіяно сучасне високотехнологічне обладнання, виготовлене в Словенії, Австрії, Італії та Німеччині.

Частина устаткування заводу буде перенесена з аналогічного виробництва в Харкові. В результаті буде створено до 3 тисяч робочих місць протягом двох років.

Підприємство виготовлятиме 150 тонн хліба на добу.

Як зазначають у соцмережах, це бізнес екснардепа від Партії регіонів Володимира Мисика. Підприємство “Кулиничі”, яке частково релокувалося з Харкова, – це один із найбільших постачальників хлібобулочних та кондитерських виробів, заморожених напівфабрикатів із дріжджового листкового тіста у східному і центральному регіонах України. Зараз налічує 10 спеціалізованих хлібопекарських комплексів у Харківській, Київській та Полтавській областях. Його власник, голова Української асоціації виробників хліба Володимир Мисик наголосив, що завдяки сучасним технологіям заморозки хлібом зможуть забезпечити не лише Львів та область, а й продавати продукцію у країни ЄС.

При цьому “Кулиничі” спростували чутки, ніби вони закривають свій завод у Харкові.

Бно-Айріян відзначив команду голови Львівської ОВА Козицького “за послідовність у залученні інвесторів та релокацію бізнесу”.

На Львівщині - будівництво нового надсучасного заводу з виробництва хліба_1 На Львівщині - будівництво нового надсучасного заводу з виробництва хліба_3 На Львівщині - будівництво нового надсучасного заводу з виробництва хліба_2
<
>

На думку експерта, регіони Західної України стануть економічним центром країни.

“На моїй пам’яті це перше будівництво з нуля такого масштабу підприємства в регіоні після війни. Це ще раз підтверджує мою тезу, що Львівщина (а частково Закарпаття та Івано-Франківська області) отримали шанс на реіндустріалізацію, і в разі затяжної війни ставатиме новим економічним центром країни”, – зазначив Бно-Айріян.

“А ще такі заводи – це маркер, насамперед для українського бізнесу, який взяв паузу та знаходиться в очікуванні.
Я не вірю поки в іноземних інвесторів в Україні. Ставку потрібно робити тільки на інвестора внутрішнього. І вона обов’язково спрацює”, – додав економіст.

“Вчорашній запуск заводу – це яскраве підтвердження цьому. І до речі, незабаром тут відбудеться відкриття ще одного об’єкту, яке також стани гарним маркером зміни ролі Львівщини”, – заінтригував Бно-Айріян.

Читайте також:
Релокація бізнесу в безпечні регіони: якими програмами скористатися

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна