Британія передає Україні шість підводних дронів та навчає персонал для розмінування узбереж

Велика Британія надасть Україні підводні безпілотні апарати та навчить українських військових використовувати їх для розмінування берегової лінії.

Про це повідомив сайт британського міноборони в суботу, 27 серпня.

Для виявлення російських мін у прибережних водах в Україну відправлять шість мінно-пошукових апаратів. Три з них будуть надані зі складів, а ще три – будуть придбані у промисловості.

Легкий автономний дрон призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС України могли ці міни знищити.

Протягом найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС ЗСУ пройдуть навчання, як користуватися такими підводними безпілотниками. Курси вже стартували.

“Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити експорт зерна до решти світу та підтримуючи Збройні сили України, які прагнуть захистити своє узбережжя й порти” – заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес.

Тритижневі навчальні курси разом із 6-м флотом ВМС США проводитиме група Королівського військово-морського флоту з водолазної діяльності.

Читайте також:
Джонсон у Києві побачив знищену російську техніку й повідомив про новий пакет допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна