Росіяни завдали Мотижину на Київщині збитків на понад $10 млн

Російські окупаційні війська завдали селу Мотижин на Київщині збитків у майже третину мільярда гривень, або 10,1 млн доларів – найбільше постраждали житлові об’єкти.

Як передає “Економічна правда”, про це йдеться в звіті KSE Institute за результатами оцінки в рамках спільного проєкту Rebuildua.

Ворожі російські танки зайшли у Мотижин на третій день повномасштабного вторгнення. Впродовж місяця окупанти контролювали село та частину траси, яка вела до столиці. У селі, площею 4,4 км², до повномасштабної війни проживало 2,6 тисячі мешканців.

Від обстрілів у селі зруйновано та пошкоджено 527 споруд, з яких 130 зазнали повного або сильного руйнувань.

Найбільших збитків та руйнувань завдано житловому фонду. Так, у Мотижині постраждало 479 житлових будинків та присадибних забудов загальною площею 39.5 тис квадратних метрів. Збитків зазнали 400 мешканців на загальну суму 190,2 млн грн.

Через руйнування промислових обʼєктів Мотижин втратив 50,9 млн грн. У селі зруйновано та пошкоджено 36 з 57 промислових будівель.

Грошова оцінка збитків соціальної інфраструктури села становить 33,9 млн грн. У Мотижині внаслідок бойових дій постраждало 12 обʼєктів. Серед зруйнованих росіянами обʼєктів – Мотижинський ліцей, який працював понад 50 років.
Крім того, російські загарбники розгромили та розграбували приватний дендрологічний парк “Добропарк”.

Читайте також:
Роман Бесзмертний пережив окупацію в селі Мотижин: “Односельці мене шукали в братській могилі, та я вижив”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна