До Дня Незалежності Олег Скрипка записав нову пісню із солдатом Нацгвардії

Український ветеранський фонд запустив проєкт ветеранської пісні — АртФронт. Першою композицією стала пісня “Воля”, присвячена Дню Незалежності України. Виконали її у дуеті Олег Скрипка та старший солдат Національної Гвардії України Олег Бондар, позивний “Музикант”. 

Про це повідомила пресслужба Українського ветеранського фонду.

Олег Бондар є автором слів і музики, а спродюсував пісню Олег Скрипка.

“Українська музика за останні вісім років збагатилася унікальними піснями, які створюють військові та ветерани на війні. Це особливі матеріали буквально написані під кулями та уламками снарядів, у бліндажах та окопах. Це дуже символічне і без пафосу патріотичне явище. Саме тому Український ветеранський фонд взявся популяризувати цей пласт. Адже це не лише про музику, це про можливості. Українські ветерани, повернувшись з війни — не мають стати втраченим поколінням, а відразу мати можливості для реалізації свого потенціалу. В тому числі — творчого”, — говорить виконавча директорка Фонду Наталія Калмикова

“АртФронт” має стати повноцінною збіркою пісень, що були написані на фронті з 2014 року до сьогодення. Авторами пісень є військові-фронтовики, які виконуватимуть їх у дуеті з відомими співаками та співачками. Пісні будуть записані у професійних студіях, а на деякі пісні будуть відзняті кліпи.

 

“Українська патріотична пісня має звучати по всіх усюдах та в наших серцях. Пісня “Воля” — це перша пісня зі збірки. Вона символічна і репрезентує той стан, де ми знаходимося і яким чином ми рухаємося до перемоги”, — каже продюсер Олег Скрипка. 

Ідея проєкту належить першій заступниці виконавчої директорки Фонду Руслані Величко-Трифонюк. 

“Завжди довіра до військових у суспільства була напорядок вища, ніж до ветеранів. Це пов’язано з психологією людей. Військовий — захист, ветеран — пільги, виплати від держави, ПТСР тощо. Зараз сталася патова ситуація, коли ветерани знову стали на захист країни. Але отримавши дані соціології, зроблені  Українським ветеранським фондом спільно з Соціологічною групою “Рейтинг” 6-7 серпня 2022 року  щодо розуміння суспільством образу ветеранів, результати виявилися не такими втішними. У мене виникла ідея популяризувати образ ветерана через такі проєкти. Врешті довести людям, що ті хто нас захищає і ті, хто повернувся — це одні й ті ж самі люди. І ці люди часто мають безмежні невідкриті таланти у собі. Це мають бути саме дуети з популярними співаками, які підтримують цей талант та дадуть можливість ще більше розкрити творчий потенціал наших молодих ветеранів. Моя мрія, щоб з цього проекту вийшли такого популярного рівня твори, щоб їх співали в караоке, а молодь танцювала під цю музику на дискотеках”, – каже Руслана. 

Читайте також:
“Поховати совкове бачення образу ветерана”: УВФ запустив інформаційну кампанію про ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна