“Поховати совкове бачення образу ветерана”: УВФ запустив інформаційну кампанію про ветеранів

Український ветеранський фонд запустив інформаційну кампанію “Я — ветеран”. У всіх регіонах України можна побачити борди та сітілайти з фотографіями молодих чоловіків та жінок, які захищають країну, починаючи з 2014 року, а зараз знову повернулися на війну.

Про це повідомила пресслужба УВФ у вівторок, 16 серпня.

“Ми зупиняємо романтизацію війни й хочемо назавжди поховати совкове бачення образу ветерана. Ця соціальна акція має змінити уявлення суспільства про те, що ветерани — це старі дідусі в медалях. А якщо ти не помер за Україну, то не герой. Для України кожне життя наших захисників та захисниць — цінність. Тому в інформкампанії ми показали молодих хлопців і дівчат, які воюють за свободу України”, — каже виконавча директорка Фонду Наталія Калмикова. 

У зйомках для інформкампанії взяли участь молоді захисники та захисниці, котрі ламають уявлення суспільства про образ ветерана, як людини похилого віку. У свої 25 років в Україні людина цілком може мати бойовий досвід за плечима.

“На бордах можна побачити людей, котрі вже один раз пройшли пекло війни, а зараз знову повернулися туди. Тому ми підсилюємо світлини гаслом “Так, я — ветеран і продовжую захищати””, — каже Наталія Калмикова.

Фото – пресслужба УВФ

Доповненням до інформаційної кампанії із зовнішньою рекламою стали зображення в соціальних мережах.

Зі слів командувача оперативного командування “Південь” генерал-майора Андрія Ковальчука, в Україні вже мобілізовано пів мільйона людей.

“І можемо мобілізувати ще стільки ж, якщо це необхідно”, — сказав офіцер.

З його слів, ця цифра не враховує залучених захисників із Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Військової прокуратури, МВС, ДФС, Управління державної охорони Поліції, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, Добровольчих та інших військових формуваннях, які увійшли до складу ЗСУ/МВС/Нацгвардії.

Читайте також:
В Україні запустили опитування “Ветерани – які вони?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна