ЧАЕС відновила роботи з переробки та поховання радіоактивних відходів

Державне спеціалізоване підприємство  “Чорнобильська атомна електростанція” 21 серпня передало на поховання першу партію радіоактивних відходів після деокупації промислового майданчика.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

“Ми провели перевірку функціонального стану всього обладнання, задіяного у технологічному процесі як формування упаковки РАВ, так і підготовки до відправлення та відправлення упаковок РАВ на захоронення”, – зазначив заступник начальника цеху переробки радіоактивних відходів ДСП ЧАЕС Ілля Шумков.

За його словами, перш ніж відновити повноцінну роботу інфраструктури з переробки РАВ, на станції було вжито низку заходів із метою підтвердження безпечної та коректної роботи обладнання та систем, задіяних у технологічному процесі переробки РАВ.

Окрім того, для відновлення практичних навичок весь персонал станції, який бере участь у переробці відходів, пройшов курс тренувань, уточнив Шумков.

Читайте також:
Полковнику нацгвардії РФ, який брав участь у захопленні ЧАЕС, оголосили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна