Суд в Естонії покарав чоловіка, що потоптався по прапору України

В Естонії Хар’юський повітовий суд засудив громадянина, який розтоптав український прапор, до трьох місяців ув’язнення. Вирок замінили виправними роботами.

Про це в понеділок, 22 серпня, повідомляє портал ERR.

Хар’юський повітовий суд визнав винним 50-річного Александра Хяннінена в паплюженні державного прапора України.

Згідно з обвинуваченням, 16 серпня Хяннінен спаплюжив державний прапор України, наступивши на нього і витерши ноги. На думку суду, вина чоловіка повністю доведена, оскільки на відео, поданому як доказ, ясно видно і чутно, що Хяннінен розглядає прапор як символ України.

Чоловік також підтвердив, що відчуває задоволення, коли прапор “цих людей” перебуває у нього під ногами.

У досудовому провадженні Хяннінен провину не визнав. За його словами, це був не прапор України, а довільний шмат тканини, що нагадує національний прапор.

На момент суду він змінив свою позицію, визнав себе винним і шкодував про вчинене.

Засуджений повинен виплатити загалом 490,50 євро як процесуальні витрати.

Суд призначив Хяннінену три місяці позбавлення волі, які були скорочені на третину відповідно до положень спрощеного діловодства, і оскільки злочин було скоєно під час випробувального терміну, то до нього додали невідбутий тюремний термін на рік та п’ять місяців, призначений попереднім рішенням.

Об’єднане покарання у вигляді одного року та п’яти місяців тюремного ув’язнення замінили на 510 годин громадсько-корисних робіт, термін виконання яких – два роки.

Читайте також:
Естонія просуватиме повне енергетичне ембарго проти РФ у новому пакеті санкцій Євросоюзу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна