Росія терміново скликає Радбез ООН “щодо ситуації навколо Запорізької АЕС”

Російська Федерація зробила запит на проведення 23 серпня термінового засідання Радбезу ООН “щодо ситуації навколо Запорізької АЕС”, щоб інформаційно перебити заплановане на 24 серпня обговорення наслідків російської агресії проти України.

Про це в понеділок, 22 серпня, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу Постійного представництва України при ООН.

“Це чергова відчайдушна спроба російської делегації використати інструментарій Ради безпеки ООН для того, щоб, по-перше, інформаційно перебити засідання, заплановане на 24 серпня, і по-друге – звинуватити Україну в обстрілах ЗАЕС, які сама ж Росія регулярно здійснює”, – сказали у Постпредставництві.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що РФ терміново скликає Радбез щодо ситуації навколо ЗАЕС «”у зв’язку з безперервними українськими провокаціями”, і попросила виступити на ньому генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Контекст

24 серпня Рада безпеки ООН проведе засідання, присвячене широкому спектру питань, пов’язаних з наслідками російської війни проти України.

Ініціаторами засідання виступають США та європейські країни, представлені в РБ, які тісно взаємодіють з українською делегацією в ООН.

За ініціативи України розгляд цього питання відбудеться у День Незалежності, а також у зв’язку з півріччям повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також:
Макрон закликав Путіна відправити місію МАГАТЕ на ЗАЕС на умовах України та ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна