Макрон закликав Путіна відправити місію МАГАТЕ на ЗАЕС на умовах України та ООН

Президент Франції Емманюель Макрон вперше за довгий час поговорив телефоном з главою росії володимиром путіним. Обговорювали, зокрема, ситуацію на окупованій росіянами Запорізькій АЕС.

Про це у п’ятницю, 19 серпня, повідомляють Єлисейський палац та “Интерфакс” з посиланням на Кремль.

Макрон та Путін говорили про відправлення місії МАГАТЕ на станцію. Президент Франції заявив про стурбованість ризиками, які створює ситуація на Запорізькій АЕС для ядерної безпеки. путін, своєю чергою, вкотре заявив про «обстріли українськими військовими».

Єлисейський палац вказує, що Макрон підтримав якнайшвидше направлення експертів МАГАТЕ за умовами, які погодили Україна та ООН. А президент РФ “повідомив про свою згоду щодо розгортання цієї місії та зазначених методів”.

Водночас пресслужба кремля заявила, що путін погодився на відправлення місії і “з російської сторони підтверджено готовність надати інспекторам агентства необхідне сприяння”.

Читайте також:
Окупанти збираються відключити ЗАЕС від енергосистеми України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна