США, Канада, Україна: в Орландо відкрилися Warrior Games для поранених воїнів

В американському місті Орландо (штат Флорида) 20 серпня починаються міжнародні спортивні змагання “Ігри воїнів” (Warrior Games), у яких уперше бере участь збірна України.

Warrior Games – це мультиспортивні змагання військовослужбовців і ветеранів, що мали поранення, інші ураження та хвороби, яку організовує Міністерство оборони США.

Церемонія відкриття Warrior Games-2022 відбулася 19 в комплексі Волта Діснея ESPN Wide World of Sports, передає “Укрінформ“. Урочистості довелося скоротити через зливу.

Змагання розпочинаються зі стрільби з пістолета та гвинтівки.

Змагання триватимуть до 28 серпня. Для участі в них прибули близько 300 спортсменів, які представляють армії Сполучених Штатів та країн-союзниць.

Warrior Games були започатковані у 2010 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених військовослужбовців. Саме за зразком “Ігор воїнів” принц Гаррі започаткував “Ігри нескорених” (Invictus Games) 2013 року.
У 2022 році у Warrior Games беруть участь збірні різних видів та родів військ ЗС США, а також команди Канади й України. Серед членів української збірної – звільнена з полону РФ парамедик Юлія Паєвська “Тайра”.

Читайте також:
Звільнена з полону Тайра поїхала на Warrior Games: перед турніром у США – збори в Британії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна